RSS FLÖDEN

RSS är ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad utan att behöva surfa runt på olika webbsidor. RSS (som står för Rich document format Site Summary), är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.

En del webbläsare gör det möjligt att läsa RSS-flöden direkt (så som Internet Explorer 7, Firefox). Annars finns följande gratisprogram:

PC:
Awasus: http://www.awasu.com/
Feed Demon: http://www.feeddemon.com/feeddemon/index.asp
Feedreader: http://www.feedreader.com/
News crawler: http://www.newzcrawler.com/

Mac:
NetNewsWire: http://ranchero.com/netnewswire/

Lex Press erbjuder en kraftig och väldigt dynamisk RSS tjänst som är direkt kopplade till de länkar du klickar på eller de sökningar du gör.

Varje sökning oavsett hur den ser ut har ett RSS flöde kopplat till sig. Högst upp på varje sökträffsida finns en RSS ikon och den är länkad till den adress du måste ha för lägga till detta som ett flöde i din RSS läsare. I de flest fall räcker det med att klicka på ikonen på sidan så fångas flödet upp av din läsare, men i vissa fall behöver du få tag i adressen för att lägga till den i ditt program, detta gör du enklast genom att högerklicka på RSS-ikonen och välja "kopiera länk" eller liknande, den kan du då senare välja att "klistra in" i din RSS läsares adressfält.

Det är fritt att läsa RSS-flödet men för att läsa respektive dokument eller artikel måste du logga in med ett konto som har behörighet.